Guden Tiamat’s fysiske avatar er dræbt og gudens essens er fordrevet fra Faerun og sent tilbage til The Abyss. Tiamats temple i Well of Dragons er styrtet i grus.

Dette takket været en broget gruppe af individer: Half-Elf Barden Laucian Stardust, Human Cleric / Fighteren “Red Eye” Jim Duggan – , Half Elf Paladinen Sir Belkas Shieldheart, Human Monk/Roguen Vargas Tenebris og sidst men ikke mindst Half Elf Storm Sorcereren Almus Sumdar. Gruppen som i folkemunde senere blev kendt som “Tiamats Bane”. Dagen for Tiamats bortgang blev senere opkaldt “Faeruns Liberation day” og fjeres hvert år i hele Faerun.

The Dragon Lands som dækkede Tiamats realm på Faerun og strakte sig fra det vestlige Cormyr og helt til Baldurs Gate og op til Waterdeep – bestod langt tid efter Tiamats bortgang. Men det forandrede døde og uvelkomne land begyndte langsomt at vende tilbage til normalen. Vejret blev normaliseret og fire portaler, elementalts og sulfur søerne forsvandt. Dette medførte at dyrelivet langsomt vendte tilbage. Flere større Druid ceremonier blev afholdt med deltagelse af de mægtigste Druider på Faerun for at fremskynde denne process med Chaunteas støtte og kræfter.

Det var i lang tid stadig forbundet med stor fare at færdes i regionen på grund af en overnormal representation af Chromatic Dragons. Men indbyrdes stridigheder og magtkampe mellem de ældste drager medførte at flere ældre drager med deres følge af yngre drager drog væk tilbage til de mere fjerne områder de var kommet fra. Tilbage til deres respektive Dragon lairs som havde stået tomme i et stykke tid.

De store flygtninge lejre udenfor Waterdeep bestod længe efter. Men i Waterdeep blev det 10 Council afholdt med deltagelse af alle faktionerne der havde deltaget i krigen. Dette Council blev også symbolet på dagen for “the great return of the free people”. På dette Council blev en plan lagt for i hvilke etaper og rækkefølge hver by i Dragon Lands skulle bosættes igen. Med hjælp fra fælleshære kunne befolkningen eskorteres tilbage til byerne og et fælles koordineret forsvar af alle byer blev sat op for at kunne modstå eventuelle angreb fra de drager der måtte være tilbage.

Langsomt men sikkert vendte livet tilbage til byerne og verden kom til at ligne sig selv på trods af at intet bliver helt det samme igen.

Hvad skete der med Tiamats Bane? Gruppen brød eftersigende op kort efter og tog aldrig mere på mission sammen. Sidste gang de blev set sammen i offentligheden var til en stor hyldest foran Waterdeep Castle efter det 10 Council.

Barden Laucian Stardust
Bosatte sig i Waterdeep og oprettede “Stardust Musical College”. En musikskole som blev anerkendt og som yngere og håbefulde Barder rejste til – især for at høre historierne og sangene om gruppen “Tiamats Bane” bedrifter samt den legendariske “hymne of Stardust” om hvordan den endelige kamp og Tiamats død forløb og Laucian Stardust “afgørende” rolle i kampen.

Cleric/Fighteren Red Eye” Jim Duggan
Forsvandt eftersigende tilbage til Calisham og syden med sin elsker Kira. Han blev sidst set ride bort på sin krigselefant ud af sydporten i Waterdeep. For øvrigt samme aften som der udbrød en større brand på “The Raging Lion Inn”. Kroen som indtil da havde tjent som samlingssted for “Tiamats Bane”. Krobestyren blev fundet død i flammerne uden hoved. Rygtet på gaden sagde også at Kira skulle være med barn selvom de ikke var gift.

Paladinen Sir Belkas Shieldheart
Den noble paladin blev en fast del af Waterdeep og trak sig tilbage i sit mansion i Waterdeep. Belkas fik bragt stor ære til Shieldhart familienavnet og hans tro væbner Lester blev genoplivet ved en større ceremoni. Lester som også fik stor hæder og med Sir Belkas egne ord havde været en “afgørende faktor” i Gruppens success. Rygtet på gaden vil vide at Sir Belkas med tiden blev en af de Hidden Lords of Waterdeep.

Monk-Roguen Vargas Tenebris
Den retmæssige ejer af kroen Raging Lion Inn. Mærkeligt nok valgte han aldrig at genopbygge kroen efter branden og forlod den kort tid efter. Efter sigende kun i det tøj han gik i og med sit sværd i hånden. Inden da havde hans navn også været indblandet i en række mystiske dødsfald i gaderne omkring kroen i den nordøstlige del af Waterdeep. Men det blev aldrig efterforsket og blev betragtet som onde tunger, da Vargas jo blev anset som folkehelt. Senere udtalte Sir Belkas at han havde været bekymret i længere tid for Vargas sindstilstand da han nærmest var paranoid og behandlede hans sværd han havde fundet i Darkhold som en levende rejsekammerat.
Længere tid efter dukkede hans navn op i fortællinger fra Cormyr. Fortællinger om Vargas der eftersigende skulle have indtaget en betydende plads i toppen af Zhentarim organisationen og nu var blevet ruler af Darkhold Castle.

Sorcereren Almus Sumdar
Forsvandt også fra Warterdeep. Ingen ved hvornår han egentlig forsvandt eller hvorhen. Hans forsvinden udløste en større diplomatisk krise mellem Dværgene i Mithral Hall og Waterdeep. Hans forsvinden var nemlig sammenfaldende med hvornår Crystal Shard forsvandt fra Dværgekongens varetægt mens han deltog i det 10 Council. Flere år senere dukkede hand navn op igen i forbindelse med et større slag i det nordlige Silver Marches. Her skulle han eftersigende være den ultimative hersker over en større hær af orcs, ogres, goblins og flere giants. Alt sammen styret udfra et stort grønt krystaltårn. Hans Hær mødte en samlet dværgehær i det der blev kendt som “50 dages slaget”. Almus “the evil conquerer” blev aldrig fundet blandt de døde.